5 viktiga punkter gällande flyttfirmor

5 viktiga saker som du bör veta innan du ber om offerter för flytten från en flyttfirma

Ska du flytta? Känner du dig lite överväldigad över att välja flyttfirma och vet inte riktigt vart du ska börja? Processen med att välja rätt flyttfirma kan vara rätt tuff särskilt när det gäller priset. Om du vill anlita en flyttfirma men inte riktigt vet vad du kan förvänta dig att de ska kosta, så kan du ta dig en titt på dessa fem viktiga saker som du bör veta innan du ber om offerter för flytten.

5 viktiga saker att veta innan du ber om offerter för flytten

  1. Typen av flytt avgör

Priset varierar mellan flyttfirmorna men de är alla prissatta efter vilken typ av flytt det handlar om. Självfallet så kommer en långväga flytt att kosta mer än den inom samma kvarter. Om man flyttar till ett annat land så kommer det säkerligen höja priset eftersom flyttfirman då måste ta hänsyn till det nya landets lagar och sätt med. Priset kan variera brett mellan de olika flyttfirmorna så kolla igenom så många du kan, särskilt om du ska flytta långt. Be också alltid om en specificerad lista på kostnaderna, och åter igen, särskilt om du ska flytta långt.

  1. Slutkostnaden för packningstjänsten är inte alltid satt i förväg

När du ber om en offert så har många firmor redan inkluderat vad det kostar för att de ska packa åt dig. Detta pris kan variera baserat på vilket flyttmaterial de använder, om de också ska packa upp dina saker och hur stort ditt bohag är. En del firmor har bytt från de traditionella paketeringsmaterial såsom kartong till mer miljövänliga produkter och sätt. En exalterande ny trend är att man börjat med att återanvända miljövänliga tunnor. När du ber om en offert fråga också om deras metoder då det gäller packningen.

  1. Kostnaden för transporten varierar

Det är inte bara avståndet som spelar roll i offerten du får, utan också vart du bor och slutdestination. Flyttfirman kan behöva betala vissa avgifter om flytten går över landsgränsen. Hur tungt flyttlasset är och vad flyttbilen kostar milen spelar också in.

  1. Seriösa flyttfirmor har en bra försäkring

Vissa offerter kanske har ett lägre pris än andra och det kan vara vilken försäkring flyttfirman har som gör skillnaden. Försäkringen för flyttbilen kan vara rätt så dyr. Men en seriös flyttfirma bör inte bara ha den försäkringen. Du bör alltid kolla upp att flyttfirman är avtalsbundna både för din egen och flyttarnas skull. Ytterligare försäkring för dina mest värdefulla saker kan också göra skillnad på priset såklart. Baserat på vilken kvalité det är på de saker du äger så är det aldrig en dålig idé att ta en extra flyttförsäkring. På grund av allt detta så är det inte alltid att ett lägre pris på offerten är det bästa alternativet. Se till att du och dina saker är skyddade.

  1. Det finns olika sorters offerter

Flyttfirmorna kan skicka dig olika sorters offerter. De mest vanliga är de som baseras på fast pris och de per timme. Fast pris ger dig en uppskattad summa oavsett hur många timmar det tar att flytta alla dina saker eller hur mycket möbler du äger. Flyttfirman kommer att fråga hur stort du bor, hur mycket som behöver packas och hur långt du ska flytta innan de skickar dig in offert. En offert med timpris är precis vad det låter, du kommer att få betala för exakt den tid det tar för flyttfirman att packa och flytta dina saker. Stora hushåll tjänar oftast på ett fast pris medan mindre boenden kan komma billigare undan med timpris. Leta lite och du kommer säkert att hitta bra flyttfirmor som kan erbjuda dig två olika offerter baserat på de olika sätten och sedan låta dig välja vad du tror blir bäst.

För städhjälp och flyttstädning i Uddevalla – Gör en intresseanmälan GRATIS på sidan.