Städtips

Rengöring av din grill en grundlig guide för att hålla din grill i toppskick

Hur man rengör en grill korrekt. Det är viktigt att rengöra din grill regelbundet för att hålla den i optimalt skick. Genom att följa dessa steg kommer du att kunna avlägsna fett, sot och matrester för att hålla din grill ren och säker att använda.

Innan du börjar rengöringen, se till att grillen är ordentligt avsvalnad. Det bästa är att vänta minst 30 minuter efter att du använt grillen för att den ska kylas ner tillräckligt.

Börja rengöringen genom att ta bort grillgallret och gasolbehållaren om du har en gasolgrill. Detta gör det lättare att komma åt och rengöra andra delar av grillen.

Börja med att skrapa bort eventuellt fastbränt matrester från grillgallret med en grillborste. Se till att använda en borste med hårda borst för att effektivt avlägsna alla rester. Efter att du har skrapat bort matrester kan du tvätta grillgallret med varmt vatten och en mild rengöringsmedel. Se till att noggrant skrubba både över- och undersidan av grillgallret för att säkerställa att den blir ordentligt ren.

Om du har en gasolgrill är det viktigt att även rengöra brännarna regelbundet. Först och främst, kontrollera att gasolbehållaren är avstängd och kopplad från grillen. Ta sedan bort brännarna genom att lossa muttrarna eller skruvarna som håller dem på plats. Använd en borste för att försiktigt skrapa bort fett och sot från brännarna. Se till att inte skada brännarna under rengöringen. När brännarna är rena kan du sätta tillbaka dem och se till att de sitter ordentligt fast innan du fortsätter med nästa steg.

Om din grill har ett skåp eller en främre del där du förvarar verktyg eller gasolbehållaren, se till att rengöra den också. Ta bort eventuell smuts, fett eller matrester med en fuktig trasa och mild rengöringsmedel. Torka sedan av med en ren trasa för att undvika kvarvarande fukt.

Bottenpannan och askuppsamlaren är vanliga platser där fett och sot samlas. Ta bort dessa delar och töm askan i en säker behållare. Skrapa bort eventuella fastbränt fett och sot från bottenpannan med en spatel eller borste. Tvätta sedan båda delarna med varmt vatten och rengöringsmedel. Se till att torka dem ordentligt innan du sätter tillbaka dem i grillen.

Genom att följa dessa steg kommer du att kunna rengöra din grill korrekt och hålla den i gott skick. Kom ihåg att regelbunden rengöring är viktigt för att förlänga livslängden på din grill och för att säkerställa att den alltid levererar goda grillresultat. Ta hand om din grill och njut av lyckade grillkvällar med familj och vänner!

orskaer till att köpa ekovänliga rengöringsprodukter

Ekovänliga rengöringsprodukter och städprodukter till fastighetsskötsel

Behov av ekovänliga rengöringsprodukter och produkter till fastighetsskötsel finns det alltid. Eftersom det finns tusentals städare som arbetar i den stora fastighetsskötselindustrin. Det finns ett antal faror som kommer med jobbet. Bland annat användning av skadliga rengöringsprodukter som är fulla av kemikalier och andra giftiga material.

Varför gröna och miljövänliga rengöringsprodukter för fastighetsskötsel bör tas i bruk

Med tanke på detta och med tanke på farorna har olika regeringar gjort en lag om att använda miljövänliga och gröna produkter. Detta eftersom det kommer att hålla både städarna och den omgivande miljön fria från fara. Utöver detta har också olika certifieringsorganisationer införts som kommer att definiera och reglera säkerheten för gröna rengöringsprodukter för fastighetsskötsel innan de lanseras på marknaden.

Nedan listas några av anledningarna till att använda miljövänliga rengöringsprodukter

Lönsamt för företag:
När en organisation börjar använda miljövänliga produkter för fastighetsskötsel tillsammans med LEED-certifiering kan de använda detta i sin affärsutveckling genom att lyfta fram denna faktor som indikator på att de försöker vara miljövänliga. Utöver detta kan marknadsföringsaktiviteter kring hållbarhetsinitiativ också tas för företag.

Hälsoförbättring:
När gröna produkter används för fastighetsskötare och deras bransch förbättras hälsan hos de människor som både är involverade i rengöringsprocessen men också de som spenderar tid i byggnaden förbättrad.

Säker arbetskultur:
När gröna produkter för fastighetsskötsel används finns det medvetenhet om en säker arbetskultur i organisationen tillsammans med strategiska rengöringsmetoder.

Produktivitetsökning:
Olika rapporter har visat att fastighetsskötare blir sjuka på grund av överexponering för giftiga produkter. När gröna och miljövänliga produkter tas i bruk kommer det att finnas mindre sådana fall och produktiviteten ökar därför automatiskt.

Effektivitet vid rengöring:
När högkvalitativa och miljövänliga produkter för fastighetsskötsel tas i bruk skulle dessutom effektiviteten i rengöring också öka. Bättre rengöringsmetoder kommer att implementeras vilket kommer att resultera i en ren arbetsmiljö.

Skydd av tillgångar:
Med miljövänliga och gröna produkter för fastighetsskötsel skulle en persons tillgångar vara mer säkra. Eftersom användning av skadliga kemikalier skulle minskas och undvikas kan slitage av värdefulla fastigheter upphöra. Korrekt skydd för fastigheten kommer att vara en extra fördel när gröna produkter kommer att användas.

Lägre kostnad:
Då det krävs en mindre mängd gröna rengöringsmedel för fastighetsskötare för att uppfylla syftet kan omfattande användning av produkter undvikas. Vilket inte var möjligt när traditionella rengöringsmedel användes. Användning av gröna rengöringsmedel minskar därmed också förbrukningsnivån.

Hållbarhets- och miljöinitiativ:
Genom att använda gröna produkter för fastighetsskötsel kan man lämna ett grönt fotavtryck på miljön, vilket i sin tur ger bättre resultat i framtiden och skapar en hälsosam atmosfär som är fri från kemikalier och gifter.

Aspekter att titta efter när du köper ekovänliga städprodukter

Medan man planerar att köpa gröna och miljövänliga produkter för fastighetsskötsel finns det ett par punkter som bör beaktas innan det sista steget görs:

 1. Man bör kontrollera om produkterna som används inte har någon form av potentiellt skadliga komponenter, som vanligtvis finns i hushållsprodukter.
 2. Produkterna bör endast göras av ingredienser som organiska och hälsosamma.
 3. Rengöringsmedlen ska vara i koncentrerad form
 4. De ska vara fria från dofter
 5. Man bör alltid kontrollera om rengöringsmedlet kan blandas bra även med kallt vatten, vilket så småningom kommer att leda till minskad elkostnad.
 6. Produkterna ska vara biologiskt nedbrytbara.
 7. Nivån för toxicitet i vattnet ska vara lågt eller inget alls
 8. Det bör inte vara skadligt även när en person kommer i direkt kontakt med det

Leta efter rengöringsprodukterna på internet

Om du är förvirrad kan du söka efter dessa produkter tillsammans med hushållsrengöringsprodukter på internet. Anledningen till detta är att du enkelt kan få information om dessa på samma plats och få bra erbjudanden på de olika miljövänliga produkterna för fastighetsskötsel tillsammans med andra rengöringsprodukter. Hör även med en lokal städfirma i Uddevalla om de har några tips.

smart checklista för hemstädning av lägenhet och villa

Checklista för hemstädning – för lägenheter eller husstädning

En checklista för hemstädning är en lista för hem som kan användas regelbundet som en vecko-checklista för städning.

Listan kommer att säkerställa att alla områden görs på det sätt som beskrevs när städtjänsten först såldes in till kunderna.

Det är en bra affärsidé att alltid förklara att husets städschema mycket enkelt kan bytas om för att möta alla städbehov som normalt kan påverkas av hur många människor som är i bostaden.

Det är bara sunt affärsförnuft att förklara för varje kund att du ärligt försöker vara flexibel som möjligt men att inte varje ändring i städtjänsten kommer påverka timkostnaden för städningen.

Enligt vår erfarenhet så är det bäst att sätta priserna utefter den tid och ansträngning som varje hem kräver för att säkra så att varje kund för en bra och kvalitativ städning.

De flesta människor har några favorithatobjekt när det gäller bostadsrengöring. De kommer definitivt vilja ha mycket djupare rengöring än bara få någon som plockar undan saker i hemmet.

Vissa människor vill ha sina hem städade veckovis och några vill ha städning varannan vecka med hopp om att spara lite pengar. Huvudproblemet med att städa varannan vecka är att det tar längre tid och kräver mer ansträngning.

Hemstädning är svårare eller kräver i alla fall mer detaljerad städning än ett litet kontor gör. Det är det här som gör att det kräver mer tid men dessvärre betalar det sällan särskilt mycket mer.

Den lägre timpengen kan attribueras till att det finns en stor mängd städbolag för hem. Många människor försöker starta ett eget litet företag för att produkterna för städning är billiga eller redan finns hem

Här är en bostadschecklista med detaljerade steg för varje område som ska städas. Denna lista kan användas för lägenheter eller husstädning. Kontakta ett rekommenderat städföretag i Uddevalla om du är i behov utav städhjälp.

Checklista för hemstädning

HUVUDOMRÅDEN

BADRUM – Är ett av de områden som många upptagna hemägare gärna betalar för att slippa städa.

KÖK – Städas snabbast genom att ta det i flera olika steg.

MATSAL – Är lättast genom att börja med att snabbt plocka undan saker, sedan damma ordentligt och till sist dammsuga.

VARDAGSRUM – Damma och polera alla möbler inklusive mediamöbler och soffbord, avsluta med att dammsuga.

SOVRUM – Rengörs bäst genom att först plocka undan saker, sedan damma och därefter avsluta med att dammsuga och ta bort eventuella fläckar.

EXTRAOMRÅDEN

Fönsterputs kan inkluderas om de är av den nya sorten som du kan vika in för att tvätta inifrån, så sparar du tid.

Ingångar innebär alltid att ta bort alla fingeravtryck från dörrarna.

Hall och trappor bör inkludera rengöring av väggarna om det behövs.

Utgångar är som ingångar och bör inkludera rengöring av alla fingeravtryck.

Garaget bör dammsugas för att förhindra smuts.

Verandor och terrasser får bara en bra sopning och damning om det behövs.

Inglasade rum skall dammsugas och dammas för att bli av med spindelnät.

Tvättstugor och pannrum skall papperskorgen tömmas och alla fingeravtryck tas bort.

Andra saker görs gärna så länge de inte kräver mycket tid och ansträngning.

tips på fönsterputsning

Effektiv fönsterputsningstjänst – Anlita ett städföretag som kan leverera

För en effektiv fönsterputsning så behöver du ett städföretag som kan leverera en service av kvalité. Detta betyder att städföretaget måste ha kunskapen och personalstyrkan för att kunna erbjuda den bästa fönstertvätten. Innan du bestämmer dig för ett företag att åta sig dina behov för fönstren hemma eller på företaget, så varför inte kolla med företaget för att se att de är fullt utrustade till att kunna möta alla dina behov inom fönsterputsning innan. Medan vissa fönsterputsfirmor har kompetensen som gör att de kan erbjuda en grundläggande fönsterputsning, så har vissa kompetensen och utrustningen som behövs för en alltid professionell fönsterputsning oavsett kundens behov.

Skaffa den ultimata tjänsten för fönsterputsning

För en effektiv fönsterputsning av hög kvalité välj ett företag som vet hur man använder miljövänliga rengöringsmedel. Detta är ett företag som är väl medveten om sin omgivning och använder verktyg och medel som är snälla mot miljön. Du vill nog ha en fönsterputsfirma som utför sitt jobb användandes säkra medel som inte har en negativ inverkan på plantorna som växer nedanför fönstren.

Fönsterputsning för kontor

Ett företag som klarar av att hantera fönster på en stor byggnad kan tillgodose behoven hos lägenhetskomplex och kommersiella byggnader med flera våningar. Sådana fönster kan vara svåra att putsa om företaget inte har de rätta verktygen för detta jobb samt om arbetskraften inte har kompetensen till att putsa just dessa sorters fönster. Om du äger ett lägenhetskomplex eller ett företag som äger kommersiella byggnader i flera våningar, välj rätt firma som klarar av att hantera fönstren på stora byggnader och putsa dem.

Utbildade fönsterputsare

Bra städföretag har rätt tränad personal. Fönsterputsning kan vara farligt särskilt i de fall där fönstren sitter högt ovan marken. Du behöver ett företag som har tränad personal som klarar av att putsa dessa fönster utan att samtidigt vara med om en olycka. Dessa fönster är också delikata i naturen och behöver en specialiserad rengöring för att undvika olyckor under processen.

För en effektiv fönsterputsning så bör du anlita en städfirma i Uddevalla som klarar av att putsa fönstren med kontrollerat spill eller inget alls. Professionella firmor vet hur man hanterar att putsa fönstren och kontrollera sitt spill om de ens har det.

Försäkring av städföretaget

Försäkring är viktigt och professionella fönsterputsfirmor förstår att de behöver det. Välj ett företag som har försäkrad personal då detta är ett bra drag för att hitta ett företag av hög kvalité. Det är viktigt att fråga om sådan information särskilt om du behöver att firmans personal putsar fönster som är ovan markplan. Detta ser till att du inte hålls skyldig om en olycka skulle inträffa under putsningstillfället.

Fönsterputs – Recensioner

Recensioner är alltid viktiga att kolla på då de visar hur kunderna känner för tjänsterna som företaget erbjuder. När du letar efter en firma av hög kvalité så kolla igenom recensionerna som forna kunder gett angående de tjänster som företaget erbjuder. Detta hjälper dig att lättare veta om detta är det bästa företaget som kan ge dig de tjänster du letar efter.

5 viktiga punkter gällande flyttfirmor

5 viktiga saker som du bör veta innan du ber om offerter för flytten från en flyttfirma

Ska du flytta? Känner du dig lite överväldigad över att välja flyttfirma och vet inte riktigt vart du ska börja? Processen med att välja rätt flyttfirma kan vara rätt tuff särskilt när det gäller priset. Om du vill anlita en flyttfirma men inte riktigt vet vad du kan förvänta dig att de ska kosta, så kan du ta dig en titt på dessa fem viktiga saker som du bör veta innan du ber om offerter för flytten.

5 viktiga saker att veta innan du ber om offerter för flytten

 1. Typen av flytt avgör

Priset varierar mellan flyttfirmorna men de är alla prissatta efter vilken typ av flytt det handlar om. Självfallet så kommer en långväga flytt att kosta mer än den inom samma kvarter. Om man flyttar till ett annat land så kommer det säkerligen höja priset eftersom flyttfirman då måste ta hänsyn till det nya landets lagar och sätt med. Priset kan variera brett mellan de olika flyttfirmorna så kolla igenom så många du kan, särskilt om du ska flytta långt. Be också alltid om en specificerad lista på kostnaderna, och åter igen, särskilt om du ska flytta långt.

 1. Slutkostnaden för packningstjänsten är inte alltid satt i förväg

När du ber om en offert så har många firmor redan inkluderat vad det kostar för att de ska packa åt dig. Detta pris kan variera baserat på vilket flyttmaterial de använder, om de också ska packa upp dina saker och hur stort ditt bohag är. En del firmor har bytt från de traditionella paketeringsmaterial såsom kartong till mer miljövänliga produkter och sätt. En exalterande ny trend är att man börjat med att återanvända miljövänliga tunnor. När du ber om en offert fråga också om deras metoder då det gäller packningen.

 1. Kostnaden för transporten varierar

Det är inte bara avståndet som spelar roll i offerten du får, utan också vart du bor och slutdestination. Flyttfirman kan behöva betala vissa avgifter om flytten går över landsgränsen. Hur tungt flyttlasset är och vad flyttbilen kostar milen spelar också in.

 1. Seriösa flyttfirmor har en bra försäkring

Vissa offerter kanske har ett lägre pris än andra och det kan vara vilken försäkring flyttfirman har som gör skillnaden. Försäkringen för flyttbilen kan vara rätt så dyr. Men en seriös flyttfirma bör inte bara ha den försäkringen. Du bör alltid kolla upp att flyttfirman är avtalsbundna både för din egen och flyttarnas skull. Ytterligare försäkring för dina mest värdefulla saker kan också göra skillnad på priset såklart. Baserat på vilken kvalité det är på de saker du äger så är det aldrig en dålig idé att ta en extra flyttförsäkring. På grund av allt detta så är det inte alltid att ett lägre pris på offerten är det bästa alternativet. Se till att du och dina saker är skyddade.

 1. Det finns olika sorters offerter

Flyttfirmorna kan skicka dig olika sorters offerter. De mest vanliga är de som baseras på fast pris och de per timme. Fast pris ger dig en uppskattad summa oavsett hur många timmar det tar att flytta alla dina saker eller hur mycket möbler du äger. Flyttfirman kommer att fråga hur stort du bor, hur mycket som behöver packas och hur långt du ska flytta innan de skickar dig in offert. En offert med timpris är precis vad det låter, du kommer att få betala för exakt den tid det tar för flyttfirman att packa och flytta dina saker. Stora hushåll tjänar oftast på ett fast pris medan mindre boenden kan komma billigare undan med timpris. Leta lite och du kommer säkert att hitta bra flyttfirmor som kan erbjuda dig två olika offerter baserat på de olika sätten och sedan låta dig välja vad du tror blir bäst.

För städhjälp och flyttstädning i Uddevalla – Gör en intresseanmälan GRATIS på sidan.

fördelar med att anlita en städfirma

Vilka är fördelarna att anlita en städfirma

Städning är något som måste göras men kräver en hel del tid och arbete. Om du inte rengör ditt hem, kommer att du behöva betala en skadedjursbekämpare för att komma in och använda bekämpningsmedel för att utrota skadedjur. Ditt hem kan anses som en sanitär olägenhet om du inte håller den ren. Om dina grannar märker en lukt som kommer från ditt hem, kan de ringa polisen eller lokala miljökontoret. Om det finns herrelösa djur på din fastighet, kan du behöva betala böter. Innan det går så här långt så bör du ringa en städfirma.

Fördelarna med att anlita en städfirma

Städfirman kommer att erbjuda sig att städa ditt hem av varje vecka, varannan vecka eller månadsvis. När du godkänner att ditt hem kommer att städas, måste du få kopior av kontraktet. Det behövs så att du kan vara säker på vad som kommer att städas när städaren kommer för att städa ditt hem. Normalt finns det en standard eller grundläggande städning som omfattar uppgifter som dammsugning, rengöra badrum och skura golven. Om du vill göra en mer omfattande städning så begär offerter där det framgår vad du vill ha hjälp med så att du får ett bra och rätt pris. Ditt hem kommer att vara rent när du hyr städhjälp och du behöver inte oroa dig för när det ska rengöras.

Du kan tillbringa din tid med att träna och umgås när du inte behöver städa ditt hem. Om du är trött och bara vill koppla av när du kommer hem, kommer du att kunna göra det, eftersom ditt hem kommer att vara rent. Om du gillar att gå ut och äta med dina vänner, har du friheten att göra det när du vet att ditt hem är rent. Att städa kan ta all din energi så att det enda du vill sen är att kollapsa på soffan efteråt. När hemmet städas av professionella städare, har du energi för att gå till stormarknaden och ta hand om din tvätt.

Du kan ha funderat på att ta upp en hobby igen, men du gör det inte för att du är för trött efter städningen. När du använder en städfirma, kommer du att kunna utöva dina intressen utan att behöva städa ditt hem. Om du reser flera i veckor i taget, kommer du inte behöva oroa dig när du är borta eftersom ditt hem kommer att städas ändå medan du är borta. Att använda städservice betyder att ditt hem ska städas och desinfekteras. Detta kommer att hålla dig och din familj friska.

Anlita vår städfirma för Flyttstädning i Uddevalla

5 smarta städtips för städning hemma

Städning Hemma – 5 smarta tips

5 bra dagliga städtips för att ge dig full kontroll över din städning

Är ditt hus ett kaos? Eller känner du helt enkelt att du skulle behöva några dagliga städtips på städning hemma? Detta är en bra början. I hemmet finns det många sysslor som behöver göras, men alla behöver inte göras varje dag, medan andra istället bör göras varje dag för att ha kontroll på städbördan.

1. Om vi börjar med när du vaknar, så bädda på en gång. Bara genom att göra en så enkel handling så ser din säng mycket mer välkomnande ut när det är dags att sova. Och det är också ett bra sätt att starta dagen.

2. Ett annat bra städtips är att ha kontroll på tvätthögen. För vissa personer är detta en av de absolut tråkigaste sysslorna, men genom att tvätta en tvätt varje dag, när du har en full maskin, så kan du få kontroll på den där hemska högen. Vi gillar alla att ha rena kläder och det finns inget värre än att inte ha något att klä på dig till nästa dag. Detta sätt hjälper också om något oförutsett skulle inträffa, såsom allt från en trasig tvättmaskin till en sista minuten resa. Då är det a och o att ha ett rent lager av kläder, eller en väldigt bra textilspray.

3. När du väl har börjat starta en tvätt varje dag så kommer du snart att märka att du kommer att få massor att stryka också. Om du nu är en sådan person som inte stryker kläderna p.g.a. att du valt det snarare än att du inte har tillräckligt med tid för det innan du klär dig, så kan du bortse från detta städtips. För er som gillar att stryka, och jag säger gilla med en glimt i ögat, så är det en bra vana att stryka så fort kläderna torkat, eller i alla fall innan nästa tvätt torkar. Om man har kontroll på strykningen på det här sättet så kommer du kunna undvika att måste stå i timmar varje gång.

lär dig diska effektivt och miljövänligt

4. Att diska är en annan daglig städsyssla. Har du, precis som jag, i det förflutna dragit dig så pass mycket för att diska, att det snarare diskas när det inte finns någon ren disk kvar, eller ingen plats över på diskbänken för att ställa ner mer smutsig disk så finns det en hård regel att följa. Diska din disk så fort du är klar med den. De flesta gånger man besöker någon annan så tenderar man ju att diska sitt glas man använt på en gång istället för att lämna det på sidan. Om du känner igen dig, låtsas bara att ditt kök inte är ditt och att du är gäst hemma hos någon annan.

5. Det sista dagliga städtipset som jag tänker dela med mig är en fortsättning på det sista. När du är klar med något, stoppa undan det igen. Med andra ord, städa efter dig själv. Genom att plocka upp efter dig kommer du märka att ditt hem håller sig städat och inte leder till samma panikkänsla när det vankas gäster. Du kommer att tycka att det är enklare att hitta saker, att göra saker och du kommer att få mer tid över för fritidsaktiviteter eftersom du inte kommer att spendera massor med tid på att försöka hinna ikapp med allt.

Då har vi gått igenom några dagliga städtips som du bör börja utföra varje dag, bädda sängen, tvätta varje dag, stryk varje dag, diska allt eftersom du använder och slutligen, plocka upp efter dig själv.

städtips på att rengöra dina utemöbler mm

Rengöring Uteplats – Utemöbler – Grill

Miljövänliga utomhusrengöringstips

Att ta emot familj och vänner ute i trädgården är en av fördelarna med sommaren. Men innan du välkomnar dina gäster till den kommande sommarens soaréer eller grillkvällar, så följ våra miljövänliga rengöringstips för att få ditt utomhusområde färdig. Dina utemöbler, grillen, uteplatsen och verandan kommer att bli redo att stå emot de tuffaste sommardagarna. Utöver att du kommer att imponera på dina gäster, så kommer det också kännas bra att veta att du inte använt några farliga kemikalier som kan skada den miljö du njuter av att ha omkring dig.

Utemöbler

Efter att ha förvarats i ett förråd hela vintern så kan utestolar och bord ha uppbyggt smuts, spindelväv och fett på sig. Ta bort smutsen med hjälp av ett bakpulvermedel. Använd två deciliter bakpulver med lite varmt vatten. Tvätta möbeln med medlet och skölj sedan noggrant av.

Vita korgmöbler kan se slitna ut om de lämnats ute i alla väder. Du kan förhindra att de blir gula genom att regelbundet skrubba dem med en borste som du först blött i saltvatten. Skrubba varje vinkel och vrå noggrant.

För att rengöra utestolar i metall börja med en halv liter varmt vatten. Lägg i en halv deciliter väteperoxid, en dutt naturlig disksåpa och en skopa borax. Spraya på medlet på metallstolarna och låt det dra i 10 till 15 minuter. Skrubba sedan med en mjuk nylonborste och spola av med en vattenslang.

Veranda och uteplats

Din veranda och uteplats kommer att utstå massvis med gångtrafik och har en benägenhet att samla på sig fläckar och smuts. Om din träveranda blir fläckig av solskyddskräm eller fett från grillen så kan du ögonblickligen strö på bakpulver direkt på fläcken och låta det dra i en timme. Borta sedan bort bakpulvret med en borste och se om någon del fläcken sitter kvar. Om så är fallet, återupprepa proceduren. Ha en sprayflaska med vitvinsvinäger alltid till hands för att använda om du ser mögeluppbyggnad eller för att ta bort envisa fläckar.

Grillningrengör din grill inför sommarsäsongen

Inget är så oattraktivt eller osmakligt (för att inte nämna ohälsosamt) som att grilla på en grill som har lager av fett och smuts på sig. Om du har envisa förkolnande rester på grillgallret försök att behandla dessa områden med en mix av vinäger och bakpulver. Applicera först bakpulvret och dutta sedan på vinägern för att få den skummande processen att börja. Använd en borste för att skrubba bort de förkolnade resterna. Skölj noggrant av grillgallren innan du använder dem igen. Du kan också testa ett citronbaserat rengöringsmedel som är bra för att få bort fett.

Skärmar och skiljeväggar

Efter att utstått vinterns väder så har säkert dina skärmar och skiljeväggar en yta av smuts, damm och löv från träden som sitter fast på dem. Ta med dem och lägg dem i ett badkar eller på en hård yta utomhus. Doppa en fuktig stålborste i bakpulver och skrubba mjukt. Skölj sedan noggrant av med en vattenslang. För envisa fläckar använd en mild tvål och varmt vatten. Skölj av och låt lufttorka.

Rengöra utsidan av ditt hus

Du vet vad de säger, ”det är det första intrycket räknas”. Ge dina gäster ett fantastiskt första intryck av ditt hem genom att rengöra utsidan av det. Du kan rengöra ditt hem utan gifter genom att använda vatten och en högtryckstvätt. Innan du tar fram den tunga arsenalen av rengöringsmedel, läs igenom instruktionerna för säkert användande och läs rengöringstips för att hitta den metod som passar just din exteriör. Om du har ställen som är svåra att nå som bör rengöras eller om du har ett högt hus, kan det vara bäst att anlita professionell hjälp för din egen säkerhets skull.

Kom ihåg: Du kommer att bli blöt då du tvättar med högtryckstvätt och det gör att du löper risk att få stötar från ledningar och utomhuskontakter. Se över området om det finns strömkablar innan du sätter ut en stege eller förlänger den. Undvik att spruta på elskåp, utomhuskontakter och utomhusbelysning.