5 smarta städtips för städning hemma

Städning Hemma – 5 smarta tips

5 bra dagliga städtips för att ge dig full kontroll över din städning

Är ditt hus ett kaos? Eller känner du helt enkelt att du skulle behöva några dagliga städtips på städning hemma? Detta är en bra början. I hemmet finns det många sysslor som behöver göras, men alla behöver inte göras varje dag, medan andra istället bör göras varje dag för att ha kontroll på städbördan.

1. Om vi börjar med när du vaknar, så bädda på en gång. Bara genom att göra en så enkel handling så ser din säng mycket mer välkomnande ut när det är dags att sova. Och det är också ett bra sätt att starta dagen.

2. Ett annat bra städtips är att ha kontroll på tvätthögen. För vissa personer är detta en av de absolut tråkigaste sysslorna, men genom att tvätta en tvätt varje dag, när du har en full maskin, så kan du få kontroll på den där hemska högen. Vi gillar alla att ha rena kläder och det finns inget värre än att inte ha något att klä på dig till nästa dag. Detta sätt hjälper också om något oförutsett skulle inträffa, såsom allt från en trasig tvättmaskin till en sista minuten resa. Då är det a och o att ha ett rent lager av kläder, eller en väldigt bra textilspray.

3. När du väl har börjat starta en tvätt varje dag så kommer du snart att märka att du kommer att få massor att stryka också. Om du nu är en sådan person som inte stryker kläderna p.g.a. att du valt det snarare än att du inte har tillräckligt med tid för det innan du klär dig, så kan du bortse från detta städtips. För er som gillar att stryka, och jag säger gilla med en glimt i ögat, så är det en bra vana att stryka så fort kläderna torkat, eller i alla fall innan nästa tvätt torkar. Om man har kontroll på strykningen på det här sättet så kommer du kunna undvika att måste stå i timmar varje gång.

lär dig diska effektivt och miljövänligt

4. Att diska är en annan daglig städsyssla. Har du, precis som jag, i det förflutna dragit dig så pass mycket för att diska, att det snarare diskas när det inte finns någon ren disk kvar, eller ingen plats över på diskbänken för att ställa ner mer smutsig disk så finns det en hård regel att följa. Diska din disk så fort du är klar med den. De flesta gånger man besöker någon annan så tenderar man ju att diska sitt glas man använt på en gång istället för att lämna det på sidan. Om du känner igen dig, låtsas bara att ditt kök inte är ditt och att du är gäst hemma hos någon annan.

5. Det sista dagliga städtipset som jag tänker dela med mig är en fortsättning på det sista. När du är klar med något, stoppa undan det igen. Med andra ord, städa efter dig själv. Genom att plocka upp efter dig kommer du märka att ditt hem håller sig städat och inte leder till samma panikkänsla när det vankas gäster. Du kommer att tycka att det är enklare att hitta saker, att göra saker och du kommer att få mer tid över för fritidsaktiviteter eftersom du inte kommer att spendera massor med tid på att försöka hinna ikapp med allt.

Då har vi gått igenom några dagliga städtips som du bör börja utföra varje dag, bädda sängen, tvätta varje dag, stryk varje dag, diska allt eftersom du använder och slutligen, plocka upp efter dig själv.